MUSLIM MARITAL REGULATIONS: A REVISIT IN THE LIGHT OF EXISTING PRACTICES AMONG SOME COMMUNITIES IN GHANA - M. Sey, M. Sey (Jurnal Syariah, 2019)
Artikel ini cuba mengenalpasti beberapa adat istiadat yang berkaitan dengan perkahwinan masyarakat Islam di Utara Ghana, samada ianya selaras dengan Syari 'ah Islam atau sebaliknya. Juga ia membincangkan kesan daripada buku al-Risalah oleh al-Qairawani terhadap perkara-perkara negatif pada pandangan penulis seperti kahwin muda dan lain-lainnya