Notis Konstruktif & Kaedah Dalam Royal British Bank V Turquand - Balan, P; Mahmood, Talat; Abdul Rahman, Ahmad Saufi (Journal of Malaysian and Comparative Law, 2002)
Undang-undang Syarikat moden dibina di atas beberapa batu asas. Salah satu daripada batu asas itu ialah prinsip pengumuman dan pendedahan maklumat mengenai sesebuah syarikat berdaftar.