Utusan Sewa-Beli Tigasegi - Balan, P; Ramly, Salcha Mohd (Journal of Malaysian and Comparative Law, 2019)
Kadangkala suatu urusan sewa-beli mungkiin melibatkan tigasegi yang terdiri daripada tiga pihak, yakni seorang penyewa (hirer), seorang peniaga (dealer) dan sebuah syarikat kewangan (atau tuan punya barang).