Mensabitkan Jenayah Zina: Suatu Kemustahilan? – Pegawai Pendakwa Muis Lwn Hj Adib Datuk Said - Ruslan, Md Khalil (Journal of Malaysian and Comparative Law, 1992)
Keputusan Hakim Mahkamah Syariah Kota Kinabalu yang membebaskan Hj. Adib Datuk Sigoh dari pertuduhan melakukan perbutana zina dalam kes Pegawai Pendakwa MUIS lwn Hj. Adib Datuk Said Besar Sigoh menambah satu lagi kes zina yang gagal dibuktikan oleh pihak pendakwa melalui syahadah.