Amalan Triti Malaysia - Hamzah, Wan Arfah (Journal of Malaysian and Comparative Law, 1985)
Tujuan makalah ini adalah untuk mengkaji beberapa aspek amalan triti Malaysia, menarik perhatian kepada mana-mana amalan yang tidak mematuhi undang-undang antarabangsa, jika ada, dan sekiranya terdapat ketakpatuhan, penyelewengan atau peninggalan, mengemukakan cadangan-cadangan untuk membetulkannya.