Kes Silverstone Marketing Sdn Bhd V Hock Ban Hin Trading Sdn Bhd Dan Penerimaaan Fasal ‘Automatic Crystallisation’ Di Malaysia - Abdul Rahman, Ahmad Saufi (Journal of Malaysian and Comparative Law, 2000)
Modal merupakn elemen penting bagi perkembangan sesebuah syarikat. Perkembangan ekonomi yang pesat, telah mewujudkan persaingan untuk mendapatkan modal terutamanya modal pinjaman. Keadaan ini akan bertambah rumit sekiranya pihak pemberi pinjaman mengenakan syarat yang ketat untuk sesuatu pinjaman.