Akta Kanak-Kanak 2001: Kesannya Terhadap Undang-Undang Keluarga - Thambapillay, Sridevi (Journal of Malaysian and Comparative Law, 2002)
Aktikel ini mengkaji beberapa aspek undang-undang keluarga dan membuat satu perbandingan di antara Akta 611 dan undang-undang yang sedia ada berkenaan dengan aspek tersebut, dan melihat sama ada Akta 611 telah mengukuhkan lagi undang-undang berkenaan perlindungan kanak-kanak dan dalam melindungi kepentingan-kepentingan mereka.