Permulaan Tindakan Mahkamah Di Malaysia Oleh Wasi Dan Pentadbir Pusaka Dan Terhadap Mereka - Balan, P. (Journal of Malaysian and Comparative Law, 2019)
Permulaan tindakan mahkamah di Malaysia oleh wasi dan pentadbir pusaka dan terhadap mereka adalah tertakluk kepada beberapa peruntukan dan kaedah khas yang tidak berbungkit dalam sutatu tindakan biasa. Dari beberapa keputusan mahkamah nyatalah bahawa seorang peguam boleh menyebabkan kerugian peguam itu tidak memahami dan mematuhi kaedah-kaedah itu. Dalam rencana ringkas ini penulis akan cuba menyentuh beberap prinsip utama di Malaysia mengenai tajuk ini.